Kjemperesultater for Boule Frederik II i NM 2019

 

Boule Frederik II deltok med 12 spillere i årets norgesmesterskap i petanque. Mesterskapet ble avholdt på Fagernes 20. – 23. juni, med Oslo Petanque Club som teknisk arrangør. Totalt deltok over 200 spillere fra 13 ulike klubber.

 

I Singel Herrer med 94 deltakere deltok alle åtte BFII-herrene, men det var bare Odd Porsmyr og Atle Andersen som gikk videre fra grunnspillet til åttendedels finalen. Her vant Odd 13-4 over Tore Blokhus, regjerende norgesmester i singel, og Atle vant 13-2 over Marius Wang. I kvartfinalen vant Atle 13-10 over Marius Breimo, mens Odd ble slått ut av Max Carlstrøm. I semifinalen vant Atle over Max Calstrøm, og i en underholdende, men ikke så spennende finale storkoste den suverene Atle seg da han slo Bastien Testaniere 13-4.

 

I Singel Damer deltok alle fire BFII-damene, her gikk Lise Østby og NM-debutanten Helen Knoff videre til åttendedelsfinalen hvor begge vant sine kamper. I kvartfinalen møtte de to BFII-damene hverandre, og her var det Lise som gikk av med seieren13-10. Lise tapte semifinalen 11-13, men bronsemedaljen var sikret. Innsatsen til den relativt "ferske" petanque-spilleren Helen står det stor respekt av.

 

I V65 ble Odd Porsmyr og Rolf Hermansen slått ut i grunnspillet, men Ragnhild og Ib Andersen gikk videre til semifinalen hvor de tapte 11-13. Det ble dermed en flott bronsemedalje på BFII-ekteparet.

 

I Dobbel Mix gikk Freddy Friberg og Helen Knoff videre fra grunnspillet, men ble slått ut i åttendedels finalen. Steinar Friberg og Lise Østby deltok også i denne klassen, men kom ikke videre fra grunnspillet.

 

I den klassiske "kongeøvelsen", trippel stilte BFII med tre lag; Odd/Atle/Rolf, Steinar/Johan Øren/Freddy og Lise/Inger Berit Kristiansen(Bitte)/Rune Nilsen. Alle tre lagene gikk videre fra grunnspillet, de to førstnevnte direkte til åttendedelsfinalen, mens laget til Lise måtte til sekstendedelsfinalen, hvor de ble slått ut. De to andre lagene møtte hverandre i åttendedelsfinalen hvor laget til Odd vant 13-8. I kvartfinalen ble laget til Odd slått 13-7 av Holmestrandlaget til Johnny Skjørberg.

 

I V55 stilte BFII med fire lag, Steinar/Johan, Atle/Rune, Ragnhild/Ib og Odd/Rolf. De to førstnevnte lagene gikk videre fra grunnspillet til kvartfinale hvor de ble slått ut.

 

I Damer Dobbel stilte BFII med kun ett lag, Lise og Bitte, men det skulle vise seg at dette var et gullag. Totalt var det16 lag som konkurrerte i denne klassen. Jentene fra Fredrikstad-klubben imponerte på sin vei mot finalen, og avgjorde med 13 – 12 i selve finalen.

 

Oppsummert så ble det to gull- og to bronse-medaljer, og i tillegg fem femteplasser. Dette må karakteriseres som et historisk godt resultat for klubben, og bør inspirere til videre trening for nye utfordringer.

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

NM 2017

 

NM-bronse til BFII-damer

Lise Østby og Inger Berit Kristiansen (Bitte) er våre nye NM-medaljører. I damedobbel gikk de videre fra gruppespillet med to seiere og ett tap. I den påfølgende kvartfinalen slo "våre damer" ut damer fra Groruddalen, og dermed var det klart for semifinale. Her møtte de Økern-damene Lisbeth Fossen og Ellen Johansen, begge landslagsspillere gjennom mange år. Det ble en spennende kamp, og BFII-damene hadde ledelse 12-8, men rutinen til Økern-damene ble nok avgjørende da de vant 13-12. Uansett, kjempefint av Lise og Bitte som var strålende fornøyd med sin bronsemedalje.

I singel var det hele 108 deltakere, derav fem spillere fra BFII. Odd Porsmyr var den eneste av våre som kom videre fra gruppespillet. Odd vant sine kamper i både 32-dels finalen og 16-dels finalen, men tapte i 8-dels finalen 10-13 for franske Jean Espic. Odd ble altså blant de 16 beste, og det er veldig bra!

I Veteran +65 stilte BFII med Viggo Høybjør / Gunnar Salthe. Våre superveteraner gikk videre fra gruppespillet, men ble slått ut i neste kamp, som var kvartfinale, og fikk dermed plasseringen 5. – 8. plass. Bra!

I Mix Dobbel var det bare Ragnhild Andersen / Rolf Hermansen som deltok fra BFII. Med en seier og to tap i gruppespillet ble det ikke noe videre avansement.

I Åpen Dobbel stilte BFII med to lag; Steinar Friberg / Freddy Friberg og Odd Porsmyr / Rolf Hermansen. Brødrene Friberg tok en seier, og var dermed ute. Odd og Rolf vant alle sine kamper i gruppa og var dermed gruppevinnere. I neste kamp ble det imidlertid "full stopp".

I Trippel stilte BFII med følgende to lag: Ragnhild Andersen / Lise Østby / Johan Øren og Inger Berit Kristiansen (Bitte) / Odd Porsmyr / Rolf Hermansen. Ingen av lagene gikk videre fra gruppespillet.

**************************************

 

NM-bronse til BFII

I årets NM i Ytre Enebakk deltok BFII i seks øvelser. I Dobbel mix stilte vi med Lise Østby / Kjell Erlandsen, Inger Berit Kristiansen ("Bitte") / Atle Andersen, Ragnhild Andersen / Rolf Hermansen og Mette Bernhus / Odd Porsmyr. Det var imidlertid bare "Bitt" / Atle som gikk videre fra gruppespillet etter at de vant sin gruppe. På petanque.no kan vi lese følgende:

Atle Andersen og Inger Kristiansen imponerte stort i hele dag. I sin åttendedelsfinale fortsatte de storspillet fra gruppespillet, og slo Riina Hein og Krister Jansson fra ØPC 13-4. En av åttendedelsfinalene som var raskest ferdig.

I kvartfinalen møtte "Bitte" og Atle en av favorittene, nemlig Eli Gjengstø og Benny Be- Lafkih. Om denne kampen skriver petanque.no følgende:

Atle og Inger ga GPK-duoen absolutt kamp, og la veldig, veldig bra, men måtte til slutt se seg slått 13-4.

I Veteran +65 stilte vi med Johan Øren / Tormod Olsen, de kom ikke videre fra gruppespillet.

I Singel deltok Atle og Odd. Begge gikk videre fra gruppespillet. Odd ble slått ut i sekstendedelsfinalen, og Atle i åttendedelsfinalen.

I Åpen trippel stilte vi med to lag, Atle Andersen / Odd Porsmyr / Rolf Hermansen og Inger Berit Kristiansen ("Bitte") / Lise Østby / Roar Håvig. På petanque.no kan vi lese følgende:

Atle Andersen har vist tidligere i mesterskapet at han virkelig er i storslag, og sammen med sine makkere Rolf Hermansen og Odd Porsmyr vant han tre kamper på rad. Selv om Frederikstadskællæne tapte siste hadde de nok i score til å vinne gruppa.

Det andre BFII-laget gikk videre som toer i sin gruppe.

I åttendedelsfinalen vant Atle, Odd og Rolf hele 13-5 over et på papiret sterkt lag, nemlig Ranu Homniam, Simohamed Menzhi og Mustapha Djebrouni fra OPC. "Bitte", Lise og Roar spilte åttendedelsfinale mot Follo-laget Oddvar Karlsen, Morten Torp og Espen Hallen. Sistnevnte lag er i forhåndsomtalen på petanque.no tippet som et av favorittlagene til NM-tittelen. Derfor må det karakteriseres som en bombe at vårt lag gikk seirende ut av en lang og spennende kamp med seier 13-11.

I kvartfinalen ble det et rent BFII-oppgjør mellom våre to lag. "Bitte", Lise og Roar startet best og ledet 6-2, men Atle, Odd og Rolf klarte å snu kampen og vant 13-6.

I semifinalen møtte våre karer et lag med svært meriterte spillere, nemlig Ole Hågensen, Lars Bruu og Leif Høgberg. Petanque.no skriver følgende om semifinalen:

Semifinalen ble spennende og var i det hele tatt en underholdende match som kunne vippet begge veier. GPKs Ole, Lars og Leif rodde imidlertid det hele i land med seier 13-9.

BFII-laget var strålende fornøyd med sin bronsemedalje i den klassen som karakteriseres som den aller gjeveste. Det er også i denne klassen det deles ut Kongepokal til vinnerlaget.

I Åpen dobbel stilte vi med følgende to lag: Atle Andersen / Rolf Hermansen og Freddy Friberg / Odd Porsmyr.  Atle og Rolf hadde fire seiere av fem mulige i gruppespillet, og gikk dermed videre, men ble slått ut i neste kamp. Freddy og Odd hadde tre seiere, men kom ikke videre grunnet for dårlig score.

I Damer dobbel stilte Lise Østby og Inger Berit Kristiansen ("Bitte"). I gruppen på seks lag klarte de tre seiere, men kom ikke videre grunnet for dårlig score.