NM 2017

 

NM-bronse til BFII-damer

Lise Østby og Inger Berit Kristiansen (Bitte) er våre nye NM-medaljører. I damedobbel gikk de videre fra gruppespillet med to seiere og ett tap. I den påfølgende kvartfinalen slo "våre damer" ut damer fra Groruddalen, og dermed var det klart for semifinale. Her møtte de Økern-damene Lisbeth Fossen og Ellen Johansen, begge landslagsspillere gjennom mange år. Det ble en spennende kamp, og BFII-damene hadde ledelse 12-8, men rutinen til Økern-damene ble nok avgjørende da de vant 13-12. Uansett, kjempefint av Lise og Bitte som var strålende fornøyd med sin bronsemedalje.

I singel var det hele 108 deltakere, derav fem spillere fra BFII. Odd Porsmyr var den eneste av våre som kom videre fra gruppespillet. Odd vant sine kamper i både 32-dels finalen og 16-dels finalen, men tapte i 8-dels finalen 10-13 for franske Jean Espic. Odd ble altså blant de 16 beste, og det er veldig bra!

I Veteran +65 stilte BFII med Viggo Høybjør / Gunnar Salthe. Våre superveteraner gikk videre fra gruppespillet, men ble slått ut i neste kamp, som var kvartfinale, og fikk dermed plasseringen 5. – 8. plass. Bra!

I Mix Dobbel var det bare Ragnhild Andersen / Rolf Hermansen som deltok fra BFII. Med en seier og to tap i gruppespillet ble det ikke noe videre avansement.

I Åpen Dobbel stilte BFII med to lag; Steinar Friberg / Freddy Friberg og Odd Porsmyr / Rolf Hermansen. Brødrene Friberg tok en seier, og var dermed ute. Odd og Rolf vant alle sine kamper i gruppa og var dermed gruppevinnere. I neste kamp ble det imidlertid "full stopp".

I Trippel stilte BFII med følgende to lag: Ragnhild Andersen / Lise Østby / Johan Øren og Inger Berit Kristiansen (Bitte) / Odd Porsmyr / Rolf Hermansen. Ingen av lagene gikk videre fra gruppespillet.

**************************************

 

NM-bronse til BFII

I årets NM i Ytre Enebakk deltok BFII i seks øvelser. I Dobbel mix stilte vi med Lise Østby / Kjell Erlandsen, Inger Berit Kristiansen ("Bitte") / Atle Andersen, Ragnhild Andersen / Rolf Hermansen og Mette Bernhus / Odd Porsmyr. Det var imidlertid bare "Bitt" / Atle som gikk videre fra gruppespillet etter at de vant sin gruppe. På petanque.no kan vi lese følgende:

Atle Andersen og Inger Kristiansen imponerte stort i hele dag. I sin åttendedelsfinale fortsatte de storspillet fra gruppespillet, og slo Riina Hein og Krister Jansson fra ØPC 13-4. En av åttendedelsfinalene som var raskest ferdig.

I kvartfinalen møtte "Bitte" og Atle en av favorittene, nemlig Eli Gjengstø og Benny Be- Lafkih. Om denne kampen skriver petanque.no følgende:

Atle og Inger ga GPK-duoen absolutt kamp, og la veldig, veldig bra, men måtte til slutt se seg slått 13-4.

I Veteran +65 stilte vi med Johan Øren / Tormod Olsen, de kom ikke videre fra gruppespillet.

I Singel deltok Atle og Odd. Begge gikk videre fra gruppespillet. Odd ble slått ut i sekstendedelsfinalen, og Atle i åttendedelsfinalen.

I Åpen trippel stilte vi med to lag, Atle Andersen / Odd Porsmyr / Rolf Hermansen og Inger Berit Kristiansen ("Bitte") / Lise Østby / Roar Håvig. På petanque.no kan vi lese følgende:

Atle Andersen har vist tidligere i mesterskapet at han virkelig er i storslag, og sammen med sine makkere Rolf Hermansen og Odd Porsmyr vant han tre kamper på rad. Selv om Frederikstadskællæne tapte siste hadde de nok i score til å vinne gruppa.

Det andre BFII-laget gikk videre som toer i sin gruppe.

I åttendedelsfinalen vant Atle, Odd og Rolf hele 13-5 over et på papiret sterkt lag, nemlig Ranu Homniam, Simohamed Menzhi og Mustapha Djebrouni fra OPC. "Bitte", Lise og Roar spilte åttendedelsfinale mot Follo-laget Oddvar Karlsen, Morten Torp og Espen Hallen. Sistnevnte lag er i forhåndsomtalen på petanque.no tippet som et av favorittlagene til NM-tittelen. Derfor må det karakteriseres som en bombe at vårt lag gikk seirende ut av en lang og spennende kamp med seier 13-11.

I kvartfinalen ble det et rent BFII-oppgjør mellom våre to lag. "Bitte", Lise og Roar startet best og ledet 6-2, men Atle, Odd og Rolf klarte å snu kampen og vant 13-6.

I semifinalen møtte våre karer et lag med svært meriterte spillere, nemlig Ole Hågensen, Lars Bruu og Leif Høgberg. Petanque.no skriver følgende om semifinalen:

Semifinalen ble spennende og var i det hele tatt en underholdende match som kunne vippet begge veier. GPKs Ole, Lars og Leif rodde imidlertid det hele i land med seier 13-9.

BFII-laget var strålende fornøyd med sin bronsemedalje i den klassen som karakteriseres som den aller gjeveste. Det er også i denne klassen det deles ut Kongepokal til vinnerlaget.

I Åpen dobbel stilte vi med følgende to lag: Atle Andersen / Rolf Hermansen og Freddy Friberg / Odd Porsmyr.  Atle og Rolf hadde fire seiere av fem mulige i gruppespillet, og gikk dermed videre, men ble slått ut i neste kamp. Freddy og Odd hadde tre seiere, men kom ikke videre grunnet for dårlig score.

I Damer dobbel stilte Lise Østby og Inger Berit Kristiansen ("Bitte"). I gruppen på seks lag klarte de tre seiere, men kom ikke videre grunnet for dårlig score.