Petanqueklubben i Fredrikstad


Vi treffes-og ønsker andre velkommen
alle tirsdager kl.17 og lørdager kl.13
på Tollboden eller i vår hall "Johans hall" 
"om været tvinger oss inn.

 

 

 Boule Frederik II

holder til i Fredrikstad og ble stiftet 11 mai 1999. Initiativtaker var Paavo Tikkanen som også var klubbens første leder. Forhistorien til dannelse av klubben er at Paavo Tikkanen sammen med Liv Daae Gabrielsen og Kari Fyhn inviterte til demostrasjon av kulespillet boule. Stedet var Tøyhusplassen i Gamlebyen, og "B-dagen" var lørdag 10 april 1999. Erfarne spillere fra "PetancAmigos" hjemmehørende i Asker demonstrerte spillet, og Paavo forklarte spillets regler gjennom sin megafon. Alle de 10-15 frammøtte fikk anledning til å prøvespille med kuler som Paavo & co stilte til disposisjon. Noen ble "hektet "på spillet momentant, og gikk til innkjøp av kuler der og da fra Paavo`s salgsvogn av merke Volvo. Klubben har i underkant av 60 medlemmer. Omtrent halvparten av medlemmene er aktive, noen er bare aktive i sommmerhalvåret, men den harde kjerne spiller året rundt. Omtrent 1/3 av medlemmene er kvinner. Medlemmene er voksne, til dels godt voksne. For flere av våre medlemmer er pétanque en sosial og trivelig fritidsaktivitet. Noen av oss tar det litt mer alvorlig. Vi spiller sammmen likevel. Hos oss er alle velkommen, men yngre medlemmer er særlig velkomne. Man trenger ikke bo i Fredrikstad for å være medlem. Forhåndskunnskaper trengs ikke. Man lærer pétanque ved å prøve seg! I sommerhalvåret spiller vi på Tollbodplassen: Tirsdager kl 17:00 – 19:00 - Lørdager kl. 13:00 –16:30.  
 I sommerhalvåret  spiller vi uten værforbehold. Men om vinteren, når det er for mørkt, snødekke på bakken eller ufyselig vær, spiller vi inne i Johans hall på Gressvik. 
Klubben arrangerer Glommaturneringen hvert år, et nasjonalt stevne for lisensierte spillere. Vi organiserer også noen mindre alvorlige turneringer, samt et klubbmesterskap og noen sosiale arrangementer. Av og til tar vi ansvar for å være teknisk arrangør for store turneringer: for eksempel NM. Men det er ikke første gangen NM eller internasjonale stevner arrrangeres på Tollbodplassen.
Man kommer lettest i kontakt med oss ved å møte opp på Tollbodplassen og forstyrre en av dem som spiller (men helst ikke akkurat når vedkommende er i ferd med å kaste sin kule). Noen har som regel noen kuler til utlån, slik at folk kan få prøve seg.
(Gunnar Salthe)