ÅRSBERETNING 2017

BOULE FREDERIK II

 

 

 

Styret har bestått av:

Leder

Rolf Hermansen

 

 

 

Nestleder

Odd Porsmyr

 

 

 

Styremedlem

Torunn Rostad

Kasserer

 

 

Styremedlem

Gunnar Salthe

Sekretær

 

 

Styremedlem

Ragnhild Andersen

 

 

 

Varamedlem

Inger Berit Kristiansen

 

 

 

 

Revisorer har vært:

Revisor

Mette Bernhus Ingebretsen

Revisor

Lise Østby

 

Valgkomiteen har bestått av:

Leder

Lise Østby

Medlem

Steinar Friberg

Medlem

Freddy Friberg

Varamedlem

Tormod Olsen

 

Medlemsstatus pr. 31.12. 2017:

Medlemmer, menn

29

Lisens 12

Medlemmer, kvinner

16

Lisens 04

Medlemmer/ lisens, totalt

45

Lisens 16

Æresmedlem

1

Paavo Tikkanen

 

 

 

MØTER OG SAKER
Det har vært avholdt 4 styremøter og årsmøte med etterfølgende medlemsmøte i perioden, Styremøtene og årsmøtet har vært holdt i Cowi sine lokaler på Værste.

Klubben er nå registrert i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund, og er dermed berettiget til å motta grasrotandel fra Norsk Tipping.

 

REPRESENTASJON
Ved siste Forbundsting i Norges Fleridrettsforbund i april 2017 gikk Rolf Hermansen av som 1. visepresident i Forbundet. På årsmøtet i Seksjon Petanque ble Odd Porsmyr innvalgt som vararepresentant. Odd Porsmyr og Rolf Hermansen deltok på seksjonsårsmøtet i Seksjon Petanque og på Forbundstinget.

ØKONOMI
Klubbens økonomi er tilfredsstillende, se for øvrig regnskap for 2017.

INNENDØRSHALL
Vi er svært fornøyd med at vi nå kan spille innendørs i "Johans Hall" på Gressvik. Vårt medlem Johan Øren har i sitt bygg på Gressvik stilt et areal på ca. 150 kvadratmeter til disposisjon for klubben. I tillegg har han lagt ned en kjempejobb med snekring, skuffing av grus m.m., og dekket det alt vesentlige av materialkostnader. Spesielt Odd Porsmyr, og noen andre klubbmedlemmer har bidratt med dugnad. Det har blitt et riktig fint sted å spille petanque, med tre store baner og en takhøyde på 3,8 meter. Det er også en sosial del med WC og kjøkken. Johan vil ikke ha leie, så klubben skal kun dekke kostnader for strøm til lys og gass til oppvarming.

KLUBBENS ARRANGEMENTER OG AKTIVITETER
De faste treningsdagene har vært tirsdager og lørdager, på Tollbodplassen i sommerhalvåret og i Boula fram til november, og deretter i Johans Hall hvor det for øvrig også åpnes for å kunne trene andre dager.

Glommaturneringen 13. mai

Fra 25 varmegrader helgen før, til snøkaos de påfølgende dager; Det var kanskje ikke så rart at oppslutningen til årets Glommaturnering ikke ble rekordhøy. Desto hyggeligere med deltakere både fra Stord og Grebbestad i Sverige. 16 trippellag deltok, og samtlige spilte fem runder innledende Monrad. Ingen av semifinalistene var ubeseirede; de tre på topp hadde alle ett tap hver. Som klubb kan vi være stolte av arrangementet vårt, men vi må helt ned til 10. plass for å finne en spiller på hjemmebane. Gratulasjoner til Freddy, Steinar og Odin (GPK) som beste BFII-lag med en 10. plass. BFII stilte med ett "rent" lag og to lag hver med to BFII-spillere og ett lag med en BFII-spiller.

Takk til de medlemmer som bidro til at årets turnering ble en arrangementsmessig suksess. Vi er avhengig av en slik "dugnad" når vi skal rigge opp og ned telt med kiosk og sekretariat, lage baner, gjøre innkjøp og betjene kiosken og sekretariatet.

Klubbmesterskap singel 20. mai
Tollbodplassen lå badet i sol da klubbmesterskapet i singel ble avviklet lørdag 20. mai, og temperaturen nådde 25 grader. Det ble spilt fem runder Monrad og deretter semifinaler, finale og kamp om tredjeplassen. Pølsekoker og kaffetrakter ble raskt startet opp, og med deilig kake fra Ragnhild var den gode rammen om mesterskapet sikret. Pølser og drikkebokser som var gratis for deltakerne var restlager fra Glommaturneringen.

Etter de fem Monradrundene (grunnspillet), var det bare Atle som hadde fem seiere. De andre som kvalifiserte seg til semifinale var Odd og Bitte som begge hadde fire seiere, og Freddy som var best av de med tre seiere. Det bør nevnes at Freddys tvillingbror, Steinar hadde like mange poeng og samme skårdifferanse som Freddy. Sistnevnte gikk imidlertid videre siden han hadde tatt tre poeng mer enn sin bror. I semifinalene vant Atle over Freddy og Odd over Bitte. Finalen var spennende, jevnspilt og god, de skiftet på å lede helt til 11-11, men Odd gikk seirende ut til slutt med seier 13-11. Bitte sikret seg tredjeplassen med seier 13-6 over Freddy. I tillegg til æren fikk klubbmester Odd Porsmyr også gavekort på kr. 300,- hos Clas Olsson.

Grillspill 16. juni
Det tradisjonelle Grillspillet i regi av BFII ble avviklet fredag 16. juni på grusplassen ved 1. Bjørndalsdam. Det hadde regnet fra morgenen av, men været ble fint før vi startet, med delvis sol og 19 grader. Det var dessverre bare 13 deltakere, derav 12 spillende. Det ble spilt fire kamper og trukket nye lag for hver kamp som var tidsbegrenset til 20 minutter. Innimellom spillet var det selvfølgelig grilling og spising. Rolf H. var protokollfører i tillegg til at han deltok i spillet. Det var lett å kåre årets grillmester da det var kun en spiller som hadde full pott med fire seiere, nemlig protokollføreren selv. Rolf H. ble altså årets "Grillmester", og premien var en pose Smørbukk-kuler. Det er tydelig at folket trivdes med denne kombinasjonen av kuler og mat sammen med gode petanquevenner, og neste år håper vi på større deltagelse. Styret retter en spesiell takk til Atle som nok en gang skaffet en stor og god grill, og Rolf S. som stilte gårdsplassen sin til disposisjon for parkering.

Klubbturnering dobbel 26. august
I et fint sensommervær møtte 20 medlemmer opp til årets klubbturnering i dobbel. Tradisjonen tro rigget vi oss til med pølsekoker og kaffetraktere ute på Tollbodplassen, og Solveig og Ragnhild hadde bakt kaker. Pølsekokeren sviktet, men Atle reddet situasjonen med en kjele fra brannstasjonen.

Spilleopplegget var basert på trekking av makker. Grunnspillet bestod av fem kamper på tid (30 minutter), med ny trekning foran hver kamp. Etter grunnspillet var det bare Ragnhild som hadde fem seiere, Atle og Odd hadde fire, Gunnar, Bitte, Ellen, Viggo, Markus og Kai hadde tre seiere. Siden vi skulle ha åtte spillere videre til semifinalene ble Kai den eneste med tre seiere som ikke gikk videre. Hyggelig med hele tre damer i semifinalene.

Lagene som ble dannet til semifinalene ble beholdt videre til finale og bronsefinale. Spillet foregikk på merkede baner, og fra og med semifinaler ble det spilt til 13 poeng. Gunnar var ansvarlig for sekretariatet.

I semifinalene vant Ragnhild/Odd over Markus/Viggo, og Atle/Gunnar over Ellen/Bitte. I bronsefinalen vant Ellen/Bitte over Markus/Viggo.

I finalen ble det seier til Ragnhild/Odd over Atle/Gunnar. I bronsefinalen vant Ellen/Bitte over Markus Viggo. Vinnerne, Ragnhild og Odd fikk hver sin gavepakning med griser og kluter fra OBUT. Alle øvrige semifinalister fikk hver sin gris fra OBU T

Frederiksen 23. september

I år ble det rekorddeltagelse i parkturneringen Frederiksen, med hele 24 lag som ble fordelt på seks grupper. BFII stilte med fire "rene" lag og i tillegg to lag med BFII deltager i. I et litt grått høstvær gikk avviklingen av gruppespillet greit og effektivt med tidsbegrensning på 1 time og etterfølgende ett grisekast. Gruppevinnerne og de to beste toerne gikk til kvartfinaler. Brødrene Atle og Kai Andersen fra arrangørklubben ble årets Frederiksen-mestere med finaleseier 13 – 5 over Ingunn Thorvik og Sverre Meisingset. Egil og Arne Olsen vant bronsefinalen 13 – 6 over Atle Smeby og Gabriel G. Bel-Lafkih.

Teknisk og taktisk trening, 7. oktober
Lørdag morgen møtte 15 medlemmer av Boule Frederik II fram på Tollbodplassen i Fredrikstad for å lære, vi var nemlig så heldige å ha Lisbeth Fossen og Erik Johansen på besøk. Vi visste at de to var dyktige petanque-spillere, med du verden hvor flinke instruktører de også var. Her ble det kasteteknikk, legge- og skyteøvelser, taktisk veiledning i kamp med mer. Underveis ble det også tid til kaffe, kringle, pølser og lompe, og selvfølgelig hyggelig, uformell prat. Til tross for at det var stor forskjell på "elevenes" petanque-erfaring, noen hadde spilt i under ett år og andre hadde spilt så lenge det har vært klubb i Fredrikstad, ga alle uttrykk for at de hadde lært mye i løpet av de fem timene på banen. Konklusjonen blir at dette var en lærerik og hyggelig dag i et vakkert høstvær. Tusen takk til Lisbeth og Erik.

Julebord 10. november
Fredag 10. november var vi samlet på FIF-Huset i Fredrikstad til BFII sitt julebord. BFII er alltid tidlig ute med julefesten sin, så snart marsipangrisene er på plass i butikkene. I år var det 27 personr som deltok, og for fem av disse var dette det første BFII-julebordet. Med god julemiddag (levert av Fredrikstad Handelsstand Selskapslokaler) og godt drikke ble det god stemning i lokalet. Til åpningen ble våre egne JULE-KULE sanger, ført i pennen av Rolf Såheim, sunget. For særlig gode prestasjoner i årets sesong ble det delt ut de ettertraktede marsipangrisene. Det er alltid stor spenning rundt den tradisjonelle skrittkonkurransen, i år var det kamp om å treffe 8-meteren. Sensasjonelt ble regjerende mester vinner på ny, nemlig Oslo-dama vår, Lise Østby. Vi hadde også en innendørs aktivitetsløype med ferdighetsøvelser. Vinneren her ble et av våre nye medlemmer, Rune Nilsen. Så var det kaffe med flotte hjembakte kaker og gode historier. En hyggelig kveld blant gode kulevenner.

Julespill i ny hall
Lørdag 16. desember 2017 vil være en merkedag, da var det nemlig Julespill i "Johans Hall" på Gressvik, kombinert med offisiell åpning av hallen. På årets Julespill deltok hele 25 medlemmer, og klubben holdt gratis gløgg, pølser og kaffe, og det var store mengder medbrakte kaker og annet knask. I tillegg til vanlig spill var det også en del spesialøvelser. Rune Nilsen, et var våre nyeste medlemmer, vant årets leggeøvelse på strek. Freddy Friberg vant poengkonkurransen med kast i ringer. Det var også utlodning med et stort antall gevinster. Fra de "vinterspillende" medlemmene ble styreleder Rolf H., nestleder Odd P. og kasserer Torunn R. overrakt hver sin vinflaske.

Nyttårsboule i Kirkeparken 2018. Tradisjonen tro gikk årets første petanquespill av stabelen i Kirkeparken 1. nyttårsdag. Det ble barmarkspill i sur vind og litt regn for de 11 frammøtte. Det smakte godt med kaffe og jule-småkaker.


DELTAKELSE I TURNERINGER
Av de 15 terminfestede turneringene i 2017, var det deltagelse av spillere fra BFII i kun 6 turneringer. I tillegg deltok BFII i 6 øvelser i NM, og her ble det medalje. I det etterfølgende finnes en kort oppsummering av deltakelsen, og angivelsen av de beste plasseringene våre. For Glomma og Frederiksen henvises det til det som er beskrevet tidligere.

Vinterserien i Vestby 2016/2017
BFII deltok med ett lag, hvor vi vant B-sluttspillet.

Sesongpremiere, Frognerparken 17. april, 24 lag
5. - 8. plass:
Freddy Friberg, Mario Rodrigues, Mili Selimovic (BFII, GPK)
9. – 16. plass: Rolf Hermansen,  Atle Andersen, Odd Porsmyr (BFII)

Vårturneringen, Hølen 29. mai, 18 lag
18. plass: Lise Østby, Ragnar Weseth, Espen Alexandersen, BFII/SIN/FPK

Holmestrand Open, 11. juni, 20 lag
5.-8. plass: Ragnar Weseth/ Inger Berit Kristiansen/ Lise Østby (SIN/BFII/BFII)

 

Son Open, 8. juli, 27 lag
17. – 27. plass:
Inger Berit Kristiansen - Rolf Hermansen, BFII
Freddy Friberg - Odd Porsmyr, BFII
Gunnar Salthe - Johan Øren, BFII

Follo Høstslag, 19. august, 22 lag
17. – 22. plass:
Lise Østby og Bitte Kristiansen, BFII
Ragnhild K. Andersen og Viggo Høybjør, BFII

NM Holmestrand
Lise Østby og Inger Berit Kristiansen (Bitte) er våre nye NM-medaljører. I damedobbel gikk de videre fra gruppespillet med to seiere og ett tap. I den påfølgende kvartfinalen slo "våre damer" ut damer fra Groruddalen, og dermed var det klart for semifinale. Her møtte de Økern-damene Lisbeth Fossen og Ellen Johansen, begge landslagsspillere gjennom mange år. Det ble en spennende kamp, og BFII-damene hadde ledelse 12-8, men rutinen til Økern-damene ble nok avgjørende da de vant 13-12. Uansett, kjempefint av Lise og Bitte som var strålende fornøyd med sin bronsemedalje.

I singel var det hele 108 deltakere, derav fem spillere fra BFII. Odd Porsmyr var den eneste av våre som kom videre fra gruppespillet. Odd vant sine kamper i både 32-dels finalen og 16-dels finalen, men tapte i 8-dels finalen 10-13 for franske Jean Espic. Odd ble altså blant de 16 beste, og det er veldig bra!

I Veteran +65 stilte BFII med Viggo Høybjør / Gunnar Salthe. Våre superveteraner gikk videre fra gruppespillet, men ble slått ut i neste kamp, som var kvartfinale, og fikk dermed plasseringen 5. – 8. plass. Bra!

I Mix Dobbel var det bare Ragnhild Andersen / Rolf Hermansen som deltok fra BFII. Med en seier og to tap i gruppespillet ble det ikke noe videre avansement.

I Åpen Dobbel stilte BFII med to lag; Steinar Friberg / Freddy Friberg og Odd Porsmyr / Rolf Hermansen. Brødrene Friberg tok en seier, og var dermed ute. Odd og Rolf vant alle sine kamper i gruppa og var dermed gruppevinnere. I neste kamp ble det imidlertid "full stopp".

I Trippel stilte BFII med følgende to lag: Ragnhild Andersen / Lise Østby / Johan Øren og Inger Berit Kristiansen (Bitte) / Odd Porsmyr / Rolf Hermansen. Ingen av lagene gikk videre fra gruppespillet.

Hvitsteinsgrisen, 16. september, 19 lag
9. – 16. plass: Odd R. Porsmyr/ Inger Berit Kristiansen/ Freddy Friberg, BFII
17. – 19. plass: Lise Østby/ Jørn Gillstrøm/ Ragnar Weseth, BFII/SIN/SIN

Vennskapsturnering i Son, 5. august
Son Petanque klubb inviterte medlemmer fra BFII og fra Hølen Petanque til en litt uformell vennskapsturnering i Brevikbukta i Son. Her var det trekking av makkere på tvers av klubbtilhørlighet til hver av de fire rundene. Totalt deltok 28 spillere, derav 9 fra BFII. Det ble også tid til grilling av medbrakt mat. Finn Gundersen fra arrangørklubben ble beste spiller med vår egen Odd Porsmyr på andreplass.


INTERNASJONALT
Odd Porsmyr, Atle Andersen, Rolf Hermansen og Freddy Friberg representerte Norge i en seksnasjoners veteranturnering i Hvidovre utenfor København, 1. - 3. september. Veteran i denne sammenheng er over 55 år. Nøkkelen til deltagelsen var en kvalifiseringsturnering i Holmestrand i mai. Sammen med et lag fra Holmestrand petanqueklubb utgjorde BFII-laget den norske troppen. Vi er svært fornøyd med at vi klarte tredjeplassen bak store petanque-nasjoner som Danmark og Sverige. På de neste plassene kom Nederland, Skottland og Jersey.

 

TAKK
Styret retter en takk til de medlemmer som har bidratt til å sikre en vellykket gjennomføring av våre turneringer og andre arrangementer. Det er turneringsledere og –sekretærer, riggere, kioskpersonell, kakebakere, dommere, Boula-vaktmestere, og ikke minst web-redaktør Odd som holder godt liv i foreningens hjemmeside.

Bilder fra årets aktiviteter finnes på foreningens hjemmeside:
www.boulefrederik.com

Styret